miercuri, 10 iunie 2015

Primii pasi in cautarea unui loc de munca


S.C. Technical Training S.R.L. în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Techniki Ekpedeftiki S.A. din Grecia, implementează proiectul strategic Resurse umane calificate și recalificate pentru accesul pe piața muncii al femeii – FEMRO. Grupul țintă căruia i se adresează acest proiect este format din 1080 de persoane, dintre care 720 sunt femei cu nivel educațional redus și mediu și 360 sunt experți și operatori mass-media, manageri și personal al autorităților publice centrale și locale și personal al organizațiilor societăților civile.

În funcție de locul de muncă pentru care vreți să aplicați, aveți nevoie de informații mai mult sau mai puțin precise, atât despre companie, cât și despre jobul în cauză[1]. Aceste informații vă oferă repere utile atât pentru a vă orienta în căutarea unui loc de muncă, cât și pentru a putea întreține o discuție cu angajatorul despre domeniul respectiv și despre companie. Angajatorii apreciază foarte mult acest demers al candidaților. Căutarea unui loc de muncă fără a stabili înainte niște reguli poate să ducă, de obicei, la luarea unor decizii pripite care pot să vă influențeze cariera profesională. Pentru a putea să fiți multumiți de un job, trebuie să stabiliți de la început anumite criterii care trebuie îndeplinite. Trebuie să aveți pregătită întotdeuna o listă cu mai multe job-uri care vă interesează în funcție de preferințele voastre. Trebuie să vă stabiliți prioritățile și în funcție de acestea să puteți să creați CV-uri și scrisori de intenție personalizate.


Încercați să obțineți informații despre cultura companiei. Pe primul loc se află informațiile despre piața pe care compania își desfășoară activitatea. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă pentru un post de natură comercială, trebuie să cunoașteți perspectivele pieței, poziția companiei pe piață, principalii concurenți. Aceste informații sunt foarte importante pentru a putea să identificați caracteristicile dominante ale companiei și problemele cu care se confruntă.

Foarte important, mai ales pentru candidaturile spontane, este să contactați compania și să verificați disponibilitatea în cadrul acesteia a unui post compatibil cu ceea ce căutați. Pentru a obține informații despre acest lucru este suficient să dați un telefon.

            Proiectul Resurse umane calificate și recalificate pentru accesul pe piața muncii al femeii – FEMRO - POSDRU/144/6.3/S/129465, se înscrie pe Axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție: 6.3 ”Promovarea egalității de șanse pe piața muncii” și are valoarea totală de 12.637.025 lei dintre care 12.005.173,75 lei finanțare nerambursabilă.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU accesați site-ul www.fonduri-ue.ro/posdru.Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu